Producenci

Resibo Olejek Do Demakijażu

Dostępność: towar dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,99 GBP 15.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

RESIBO OLEJEK DO DEMAKIJAŻU

Pojemność: 150ml

Olejek do demakijażu doskonale oczyszcza skórę twarzy. Dlaczego? Ponieważ oleje najlepiej rozpuszczają inne oleje, czyli sebum, a także produkty do makijażu i zanieczyszczenia. Natomiast specjalne włókno ściereczki dokładnie je pochłania i usuwa.

Skóra twarzy posiada naturalną warstwę hydrolipidową, dzięki której jest zabezpieczona przed negatywnymi czynnikami zewnętrznymi. Oczyszczając skórę każdego dnia naruszamy warstwę ochronną – cera sucha jest jeszcze bardziej odwodniona, natomiast tłusta broni się produkując jeszcze więcej sebum.
Jak działa olejek? Olejek służy nie tylko do oczyszczania twarzy. Dodatkowo odżywia skórę suchą, nawadnia i dostarcza jej brakujących składników odżywczych. Twarz staje się gładka, miękka, zmarszczki i zaczerwienienia są mniej widoczne, a uczucie ściągnięcia zlikwidowane. Przy cerze tłustej olejek reguluje pracę gruczołów łojowych, dobrze ją oczyszcza oraz działa antybakteryjnie. Największą różnicę zobaczysz rano – przy regularnym stosowaniu twarz staje się wypoczęta, świeża i naturalnie promienna.

SKŁADNIKI AKTYWNE:

  • Olej lniany - odżywia, wygładza, koi i łagodzi,  normalizuje (skóra wolniej się przetłuszcza) , przyspiesza gojenie, leczy stany zapalne i zapobiega bliznowaceniu
  • Olejek manuka- działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Olejek jest efektywny w zwalczaniu bakterii powodujących trądzik.
  • Olej z pestek winogron- zawiera wiele witamin, które rozpuszczają się w tłuszczach, a część z nich nazywana jest witaminami młodości - A, E, K i D. Olej z pestek z winogron jest najbogatszym źródłem kwasu linolowego oraz witaminy E, która jest doskonałym antyutleniaczem. W jego składzie znaleźć można także witaminę B6, lecytynę, flawonoidy (doceniane za swoje właściwości przeciwutleniające), resweratrol (kolejny skuteczny przeciwutleniacz) oraz szereg minerałów. Kiedy stosujemy go bezpośrednio na skórę, doskonale się wchłania i przekazuje w głąb wszystkie zawarte w sobie substancje odżywcze. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Olej tłoczony z pestek winogron pomaga hamować procesy starzenia się skóry – regeneruje ją i odżywia. Dodatkowo posiada właściwości łagodzące podrażnienia, więc może być stosowany nawet do cery bardo wrażliwej. Dzięki swoim właściwościom odżywczym sprawia, że skóra staje się gładka i rozświetlona. Ma także działanie emolientu – nawilża i delikatnie natłuszcza. Poleca się go osobom z problemami skórnymi, gdyż ma działanie tonizujące i przeciwzapalne. Z uwagi na wysoką zawartość witaminy E poprawia jędrność i napięcie skóry. Tworzy na niej film ochronny, dzięki czemu wzmocniona zostaje lipidowa struktura naskórka.
  • Olej abisyński- dobrze nawilża i wygładza skórę, spłyca zmarszczki, łatwo penetruje naskórek, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i jednocześnie nie zostawia tłustego filmu.
  • Tocopherol – witamina E- substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Witamina E wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.

WSKAZANIA: polecany do codziennego demakijażu, każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA: Nanieś olejek na suchą lub wilgotną skórę twarzy (wystarczy jedno naciśnięcie pompki) i wmasuj podobnie jak wtedy, gdy używasz żelu do mycia. Następnie zmyj za pomocą specjalnej ściereczki z mikrowłókna dołączonej do produktu, zmoczonej w ciepłej wodzie. Ściereczka jest wielokrotnego użytku – możesz ją łatwo umyć ciepłą wodą z mydłem.

SKŁAD (INCI): Linum Usitatissimum Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Tocopherol, Leptospermum Scoparium Branch/Leaf Oil, Parfum, Limonene

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl